parenasunce.rs

Distributeri

Veleprodaja

Firma: ABI Solar Balkan
Adresa: Knjaza Miloša 34
26320 Banatski Karlovac
Tel. centrala:+381 66 8101 080
Fax: 013/652-139
Email: sales@abisolar.rs

Kontaktiraj

Distributer

Firma: Amper solar group
Adresa: Proleterska 53, 26320 Banatski Karlovac

Kontaktiraj

Distributer

Firma: MGS Solar systems
Adresa: Koče Kolarova 12, 23000 Zrenjanin

Kontaktiraj

Distributer

Firma: MSOL TRADE
Adresa: Boška Buhe 21/5, 18300 Pirot

Kontaktiraj

Distributer

Firma: GZ Solar
Adresa: Marije Bursać 23, 25000 Sombor

Kontaktiraj

Distributer

Firma: DAV PLUS
Adresa: Starine Novaka 15, 14000 Valjevo

Kontaktiraj

Distributer

Firma: VesaNet
Adresa: Petra Dobrnjca 106, 12300 Petrovac na Mlavi

Kontaktiraj

Solarna energija


 • Solarni paneli

  Solarni paneli se koriste za proizvodnju električne energije. Postoji nekoliko tipova solarnih panela ali su najčešći monokristalni solarni paneli i polikristalni solarni paneli.

 • Solarni kolektori

  Solarni kolektori sunčevu energiju pretvaraju u toplotnu, a ne električnu energiju, i koriste se za zagrevanje vode.

 • Obnovljivi izvori energije

  Obnovljivi izvori energije, koristi se još i naziv trajni energetski izvori, su energetski izvori čije se rezerve konstantno ili ciklično obnavljaju. Sam naziv govori da potrošnja ovih energetskih resursa ne premašuje brzinu kojom se oni obnavljaju. Postoje i neobnovljivi izvori energije, to su energenti čije su rezerve procenjene na desetine ili pak stotine godina dok je njihovo stvaranje trajalo desetinama miliona godina. Obnovljivljiva energija potiče iz tri glavna izvora: sunčeva energija, nuklearna fisija, gravitaciona energija (kretanje planeta).

 • Solarni sistemi i iskorišćenje solarne energije

  Solarni sistemi za proizvodnju električne energije dele u dve grupe: Samostalni fotonaponski sistemi (Stand-alone) – sistem koji funkcioniše samostalno. Mrežno povezani fotonaponski sistemi (Grid-tied)– sistem za čije funkcionisanje je potrebna distributivna mreža. Samostalni fotonaponski sistem (Stand-alone), je nezavistan solarni sistem koji se koristi na lokacijama gde nema elektrodistributivne mreže. Samostalni fotonaponski sistemi su idealni za sve koji imaju vikendice, kuće, ili objekte na udaljenim lokacijama ili pak žele da budu energetski nezavisni. Ovi sistemi se sastoje od solarnih panela, solarnih baterija koje skladište energiju za kasniju upotrebu, kontrolera napona koji kontroliše punjenje solarnih baterija, i invertora koji pretvara jednosmernu u naizmeničnu struju za normalno funkcionisanje kućnih aparata. Mrežno povezani fotonaponski sistemi se kod nas nazivaju još i solarne elektrane. Za funkcisanje ovog sistema potrebna je elektrodistributivna mreža, kojoj se direktno isporučuje proizvedena električna energija.


Image Image Image Image Image Image